mig

Mitt namn är Björn Gassama Oom, och jag är utbildad Osteopat D.O. BSc (Hons) via Skandinaviska Osteopathögskolan vilket är en 4 årig högskoleutbildning på 240 hp.

Innan jag blev färdig Osteopat, har jag tagit en Fil kand i sociologi via Göteborgs universitet.

När det gäller manuell medicin så har jag sedan 2012 en utbildning som Medicinsk Massageterapeut och Certifierad Massör via Hälsoteket, vilket jag arbetat som på Ullevikliniken och ut mot företag sedan dess.

Jag är uppvuxen i Leksand, och har bott i Göteborg sedan 2005, och har alltid haft ett intresse och en fascination för träning och rörelse. Jag växte upp med fotboll, slalom, snowboard, skateboard, jiu-jutsu, och har under mitt vuxna liv ägnat mig mer åt gym samt åt olika former av kampsporter som Capoeira, Muay Thai, MMA, Bjj, och olika former av akrobatik. Genom detta utvecklades mitt intresset för träning och kost ytterligare. 

Varför Osteopati?

Då min morbror Gudmund Oom (verksam Osteopat sedan 1989 i Karlstad), hjälpt mig vid ett flertal tillfällen under uppväxten, med allt från smärta och rörelseinskränkningar efter att ha kraschat med snowboard/skateboard till att jag haft överansträngda handleder efter att jag spelat gitarr flera timmar om dagen under tonåren, så har jag fascinerats över hur effektiv osteopatin är. Det var som att kroppen helt plötsligt kunde läka i ett rasande tempo och ofta kändes det bättre redan efter en behandling. I och med min ökade fascination för träning och hälsa, samt att jag gillar att hjälpa andra, så provade jag vägen till att bli osteopat, och har inte ångrat mig en sekund!

Jag älskar osteopatin, och dess kombination av praktiskt och teoretiskt kunnande, att få hjälpa människor till ett smärtfritt och mer funktionellt liv, och att personligen ha möjligheten att hela tiden utvecklas och bli bättre. 

En funktionell kropp innebär hälsa och frihet att kunna röra sig. Detta ger större möjlighet till ett aktivt liv och att ha roligt och må bra tillsammans med familj, vänner såväl som kolleger. Må det vara så små saker som att lyfta upp sin lilla treåring, arbeta utan smärta, springa upp för en kulle, eller större saker som att lyfta 200 kilo i marklyft, slå en volt, eller bestiga ett berg.

Vår kropp är farkosten och medlet till upplevelse här i livet och en funktionell kropp är en investering i sin frihet och ett på många sätt rikt liv!


Jag är medlem i Svenska Osteopatförbundet och innehar behandlings- och ansvarsförsäkring.


utbildning

  • Osteopat D.O. Bachelor of Science with Honors, en 4 årig högskoleutbildning på 240 hp via     Skandinaviska Osteopathögskolan (2012-2016).
  • Just nu går jag en avancerad vidareutbildning vid SCCO i England, inom Kraniell / Kraniosakral, eller det så kallade IVM fältet inom osteopatin. Utbildningen sträcker sig över flera år, där jag åker till England vid några tillfällen om året.
    För mer info om Sutherland Cranial College of Osteopathy, klicka här.
  • Fil. Kand. i sociologi med fördjupning inom identitetsskapande processer i relation till konfliktsituationer (Göteborgs Universitet 2012).
  • Medicinsk Massageterapeut via Hälsoteket –akademien för medicinska utbildningar (2011-2012).