mig

Mitt namn är Björn Gassama Oom, och jag är utbildad Osteopat D.O. BSc (Hons) via Skandinaviska Osteopathögskolan vilket är en 4 årig högskoleutbildning på 240 hp.

Innan jag blev färdig Osteopat, har jag tagit en Fil kand i sociologi via Göteborgs universitet.

2012 utbildade jag mig till Medicinsk Massageterapeut och Certifierad Massör via Hälsoteket, lite som ett test för att se om det här med att behandla kroppar var något för mig. Tanken var i så fall hela tiden att vidareutbilda mig till osteopat.
Jag tyckte det var fantastiskt kul och spännande att med kunskap om kroppen och mina händer kunna hjälpa människor bli av med smärta och förbättrad kroppslig funktion, och kände att jag bara måste lära mig mer! Jag började redan samma år studera vidare till osteopat. Samtidigt började jag även arbeta som massageterapeut vid Ullevikliniken i centrala Göteborg, där jag blev delägare våren 2018.

Jag pågår just nu en vidareutbildning på avancerad nivå inom det kraniella fältet av osteopatin vid The Sutherland Cranial College of Osteopathy. Kraniell osteopati innefattar kraniet med tillhörande strukturer, men begränsas ej därtill, utan dess mjuka behagliga tekniker går att applicera över hela kroppen. Läs mer här eller här.

Jag är uppvuxen i Leksand, och har bott i Göteborg sedan 2005. Jag har alltid haft ett intresse och en fascination för träning och rörelse och är uppväxt med aktiviteter som: fotboll, slalom, snowboard, skateboard, jiu-jutsu. Under mitt vuxna liv har jag ägnat mig mer åt akrobatik liksom Tricking som är en kampsportsinfluerad akrobatikform där volter och sparkar mixas till olika kombinationer. Jag har även tränat Capoeira, Muay Thai, MMA, Bjj, varvat med styrketräning.

Varför Osteopati?

Då min morbror Gudmund Oom (verksam Osteopat sedan 1989 i Karlstad), hjälpt mig vid ett flertal tillfällen under uppväxten, med allt från smärta och rörelseinskränkningar efter att ha kraschat med snowboard/skateboard till att jag haft överansträngda handleder efter att jag spelat gitarr flera timmar om dagen under tonåren, så har jag fascinerats över hur effektiv osteopatin är. Det var som att kroppen helt plötsligt kunde läka i ett rasande tempo och ofta kändes det bättre redan efter en behandling. I och med min ökade fascination för träning och hälsa, samt att jag gillar att hjälpa andra, så provade jag vägen till att bli osteopat, och har inte ångrat mig en sekund!

Jag älskar osteopatin, och dess kombination av praktiskt och teoretiskt kunnande, att få hjälpa människor till ett smärtfritt och mer funktionellt liv, och att personligen ha möjligheten att hela tiden utvecklas och bli bättre. 

En funktionell kropp innebär hälsa och frihet att kunna röra sig. Detta ger större möjlighet till ett aktivt liv och att ha roligt och må bra tillsammans med familj, vänner såväl som kolleger. Må det vara så små saker som att lyfta upp sin lilla treåring, arbeta utan smärta, springa upp för en kulle, eller större saker som att lyfta 200 kilo i marklyft, slå en volt, eller bestiga ett berg.

Vår kropp är farkosten och medlet till upplevelse här i livet och en funktionell kropp är en investering i sin frihet och ett på många sätt rikt liv!


Jag är medlem i Svenska Osteopatförbundet och innehar behandlings- och ansvarsförsäkring.


utbildning

  • Osteopat D.O. Bachelor of Science with Honors, en 4 årig högskoleutbildning på 240 hp via Skandinaviska Osteopathögskolan (2012-2016).

  • Just nu går jag en avancerad vidareutbildning vid SCCO i England, inom Kraniell / Kraniosakral, eller det så kallade IVM fältet inom osteopatin. Utbildningen sträcker sig över flera år, där jag åker till England vid några tillfällen om året.
    För mer info om Sutherland Cranial College of Osteopathy, klicka här.

  • Fil. Kand. i sociologi med fördjupning inom identitetsskapande processer i relation till konfliktsituationer (Göteborgs Universitet 2012).

  • Medicinsk Massageterapeut via Hälsoteket –akademien för medicinska utbildningar (2011-2012).