Integritetspolicy

Det samlas in personuppgifter för att kunna fakturera och kommunicera med kunder, samt för journalföring. Dina uppgifter finns i bokföringsunderlag, och din epost sparas i mitt mejlprogram för enklare kommunikation. Inga obehöriga har tillgång till mitt journalföringssystem, mitt konto på bokadirekt, eller mitt bokföringsprogram, som alla är skyddat med kod.

För att boka in sig via det bokningssystem jag använder (Bokadirekt) så krävs det att vissa personuppgifter anges.

Här tydliggörs varför och vad de används till: “Vid bokning ingår du avtal direkt med det företag som utför tjänsten. Bokadirekt tar således inget ansvar för felaktiga eller uteblivna tjänster.

Genom att boka överförs de uppgifter du lämnat i formuläret till det företag du bokar tid hos och till Bokadirekt. Uppgifterna inhämtas för administration och kommunikation angående bokningen och kan också, men behöver inte, användas för marknadskommunikation och verksamhetsutveckling av både Bokadirekt och företaget du bokar hos. Uppgifterna behandlas konfidentiellt och lämnas endast ut till tredje part för ovanstående syften samt i de fall lagen kräver det. Under dataskyddsförordningen har du rätt att begära ett utdrag av dina uppgifter, rätta dem eller få dem raderade. Vill du komma i kontakt med Bokadirekt eller företaget angående dina personuppgifter kan du skicka ett meddelande till gdpr@bokadirekt.se. Du har också rätt att framföra eventuella klagomål till Datainspektionen.”

Texten är citerad från bokadirekts hemsida, och syns då du ska boka in en tid hos mig.

Ytterligare ett skäl till att dessa uppgifter insamlas är för att det ska vara möjligt att fakturera kunder som av någon anledning inte kommer på inbokad tid.

Rutiner för radering av personuppgifter som lagrats på bokadirekt:

Vid minst ett tillfälle per år kommer kunder som inte bokat in sig på 3 år eller mer att raderas. Du som kund har även alltid rätt att begära radering tidigare vilket normalt sker inom 1 månad från begäran.

Du har också som kund rätt att inte behöva ta emot utskick eller annan direkt marknadsföring såsom exempelvis erbjudanden på behandlingar och presentkort.